fbpx

Agricultura de precizie
Sau
cum crești profitul?

Fermierii i-au decizii importante pe baza estimărilor

Din cauza acestei mari lipse de informații, multe procese din agricultură se bazează pe informații neclare: estimarea recoltei, mărimea și localizarea zonelor infestate cu buruieni și dăunători, planurile de aplicare a pesticidelor, fertilizanților, etc.

Aceste estimari sunt, în mod firesc, destul de inexacte și lasă fermierii foarte mult în întuneric, în privința gestionării tratamentelor și a planificării recoltei. Această abordare reduce potențialul recoltei și crește costurile.

Cum ajută agricultura de precizie cu drona agricultorii?

Agricultura de precizie intervine în ajutorul fermierilor și combate dăunătorii culturilor agricole prin aplicarea controlată a insecticidelor, fungicidelor și a tratamentelor exact in zonele afectate, economisind astfel cantitati considerabile.

Analiza si monitorizarea culturilor ajută agricultorii să determine cu precizie zonele afectate de îmburuienare și momentul optim pentru a acționa. De asemenea se poate de detemina exact cantitatea de fertilizanți necesari la aplicare.  

Când este cel mai bun moment pentru a utiliza analiza cu drona?

Scanarea Inteligentă și analizele cu drona sunt efectuate la mijlocul și sfârșitul sezonului (recomandat, dar nu exclusiv), ca parte a ciclului obișnuit de monitorizare a plantelor și a culturilor pentru a vă asigura ca plantele și culturile sunt sănătoase de-a lungul întregului ciclu de creștere. Îmbunătațirea utilizării pesticidelor determină eficacitatea tratamentelor.

Un indice de vegetație (numit și index vegetativ) este o valoare unică care cuantifică biomasa și/sau vigoarea plantelor pentru fiecare pixel dintr-o hartă generată în urma survolului cu drone.

Indicele este calculat folosind mai multe benzi spectrale sensibile la biomasă și vigoarea plantelor. Cel mai utilizat indice de vegetație este indicele de vegetație cu diferență normalizată (NDVI).

Mai simplu, NDVI măsoară starea și sănătatea culturilor (vigoarea culturilor). Acest indice de vegetație este un indicator de verdeață și are o corelație puternică cu biomasa verde, ceea ce prezintă un indicator de creștere. Se știe, de asemenea, că valorile NDVI pot indica randamentul recoltei, ceea ce înseamnă că poate fi folosit ca instrument pentru măsurarea productivității culturilor și pentru prezicerea randamentului viitor. Folosind acest index, se determină zonele exacte unde cultura este stresată, astfel identificând soluția în timp util, pentru o recoltă maximă.

Cum funcționează rata de aplicare variabilă?

Hărțile de aplicare variabilă ajută fermierii să își crească randamentele folosind niveluri optime de îngrășăminte, semințe sau substanțe chimice în anumite zone din culturile agricole unde inputurile vor aduce cea mai mare valoare adăugată.

Analiza cu drone a necesarului de azot îi ajuta pe fermieri să stabileasca cu ușurință și rapiditate: unde și cat se aplică, în funcție de capacitatea plantei de absorbție a nutrienților.

Cum îmbunătațește rata de aplicare variabilă randamentul?

Analiza culturilor arată 4 tipuri de zone de câmp cu vegetație excelentă, bună, săracă și fără vegetație care ajuta fermierul să știe cu exactitate ce are nevoie o plantă pentru a da un randament bun.

Din cauza lipsei de informație se întâmplă ca fermierii să fertilizeze porțiuni de teren greșite sau să aplice cantități nejustificate de nutrienți, ajungând să piardă bani.

Rata de aplicare variabilă permite aplicarea diferențiată a nutrienților, în funcție de capacitatea plantelor de absorbție. Astfel în zonele cu plante sănătoase se aplică mai puțin deoarece acestea nu au aceiași capacitate de absorbție, fiind suprasaturate. 

În zonele în care plantele au o dezvoltare mai precară, se aplică o cantitatea mai mare de nutrienți ajutându-le în a intra într-o stare vegetativă optimă. În același timp în zonele afectate de bălțiri, eroziuni sau urme tehnologice se recomanda ca rata de aplicare variabilă să omită aceste regiuni, reducând astfel consumul de input-uri și implicit de resurse alocate.

Cunoasterea cu exactitate a localizarilor de aplicare ajuta fermierii să:

  • Prevină potențialul stres al plantelor.
  • Economisească nutrienți.
  • Să crească productia potențială.
  • Economisească combustibil și costuri de producție.

Ce presupune analiza privind infestarea cu buruieni?

  • Analiza privind infestarile cauzate de buruieni permit fermierilor să aplice măsuri corective și eficiente în timpul sezonului.
  • Datorită preciziei oferită de tehnologiile dronelor, combaterea dăunătorilor și buruienilor îi ajută pe fermieri să economiseasca resurse importante și să își protejeze mai bine culturile.
  • Identificarea exactă a zonelor infestate de buruieni permite ulterior aplicarea variabilă a erbicidelor, reducând astfel consumul de substanță activă și resurse alocate.

Ce sunt analizele bolii plantelor pe bază de drone și cum crește eficiența de erbicid?

Analizele de boli ale plantelor identifica procentul și locația exactă a bolilor plantelor cauzate de virusuri, ciuperci sau bacterii. Astfel fermierii pot aplica erbicid selectiv doar în zonele care prezintă probleme, aplicarea fiind cât mai eficientă și economică.

Raportul privind gradul de îmburuienare al culturii oferă fermierilor informații despre localizarea zonelor afectate, acest lucru permite fermierilor să optimizeze costurile.

Ce sunt analizele bolii plantelor pe bază de drone și cum crește eficiența de erbicid?

Avantajele analizelor de eficiență a erbicidelor ajută fermierii să:

  • Economisească timp și resurse.
  • Acopere o suprafata mai mare într-un timp mai scurt.
  • Aplice eficient și precis erbicid în zonele afectate, cu rate de eroare mai mici de 2%, datorită preciziei oferite de drone, care pot analiza fiecare centimetru din câmpul dvs.
  • Aplice măsuri corective eficiente de erbicid.

Fermierul nu știe unde sunt zonele infestate cu dăunători, mai ales dacă deține o suprafață semnificativă. Astfel, fermierul nu cunoaște dimensiunea exactă a zonelor afectate (și cât de mult afectează efectiv recolta și profitul).

Diverși factori de stres ai plantelor (dăunători, boli, buruieni) afectează recolta, deci scade profitul .

Analizele de infestare cu dăunători (cauzate de insecte, șoareci, melci sau alte organisme) sunt eficiente în a detecta diferite tipuri de dăunători doarece întreagă suprafață este analizată, incluzând solul, plantele si culturile.

Care sunt beneficiile analizelor privind infestarea cu dăunători?

Beneficiile analizelor de infestare sunt:

  • Rapide, economisiți timp și resurse.
  • Precizie matematica, de 98%, având posibilitatea să analizați fiecare centimetru din câmpul dumneavoastră.
  • Acțiuni pro-active ce permit măsuri corective eficiente în sezon.

Află cu precizie ce ai în câmpul tău!

Deoarece fermierii sunt în mod obișnuit afectați de schimbările vremii imprevizibile, este esențial ca fiecare sămânță să dea rezultate dar și un randament bun.

Metodele tradiționale de analiză consumă mult timp și sunt predispuse la erori umane. Cu ajutorul dronelor în agricultura de precizie, fermierii obțin date precise privind starea culturii avand posibilitatea de a lua masuri din timp pentru îmbunătațirea randamentului întregii ferme.

La ce rezultate să te aștepți?

Cu ajutorul dronei, numărarea plantelor de pe o anumită suprafață este realizabilă și rapidă, mai simplă și mai precisă decât estimările tradiționale!

Prin obținerea mai multor date devine posibilă determinarea cu exactitate a numărului de plante din cultură și locația exactă a zonelor superioare fără a mai fi necesare estimări și să sperați pentru cele mai bune rezultate.

Numărarea plantelor se poate realiza ca urmare a tehnologiei “image recognition” și astfel elimină din algoritm plantele care nu fac obiectul analizei. Astfel se pot crea analize specifice cu identificarea zonelor care sunt peste sau sub pragul densității standard folosite la semănat.

Care sunt rapoartele privind numărarea plantelor?

Rapoartele privind populația plantelor pot fi folosite pentru:

  • Evaluarea apariției plantelor și randamentul populației în culturi.
  • Evaluarea calității semințelor.
  • Evidențierea zonelor cu posibilă pierdere ceea ce permite replantarea în timp util.
  • Evaluează eficiența măsurilor de replantare.
  • Numărul de plante estimat pentru recoltare.
  • Planificarea proceselor legate de recoltare și randament.
  • Evaluarea calității semănatului, calibrarea utilajelor sau erorilor în funcționarea acestora.

Care sunt beneficiile rapoartelor privind numărarea plantelor?

Comparat cu Raportul Traditional, Raportul Densitatii Plantelor realizat cu ajutorul dronei are mai multe beneficii:

  • Rapid, economisiți timp și resurse.
  • Precizie matematică, cu rate mai mici de 2%, avand posibilitatea să analizați fiecare centimetru din câmpul dumneavoastră
  • Pro-activ și permite măsuri corective eficiente în sezon.
  • Informație în timp real ce permite luarea deciziilor în timp util.
Creștem Profitul Agro-Afacerii tale INSTANT. Garantat, sau întoarcem banii!

Telefon: 060669669

Email: info@agrodron.md

Sau fă click aici!