fbpx

De ce folosim Agro-Dronele DJI?

  Dronele DJI AGRAS T(10, 16, 20, 30) . Duzele sale sunt poziționate în poziții specifice la începutul fluxului de aer pentru a distribui uniform picăturile în fluxul de aer – în timp ce distribuția ulterioară (norul de ceață) depinde de profilul fluxului de aer. Într-un mod foarte simplu – viteza mai mare a aerului (forța de împingere) și volumul de aer mai mare pe secundă distribuie aceeași cantitate de pulverizare pe o suprafață mai mare – pe măsură ce aerul este împins mai departe.

Rețineți că Agras are o distribuție laterală specifică a fluxului de aer care nu este văzută pe alte drone (din cauza direcției specifice a rotorului, vezi imaginea mai sus). Din acest motiv, este posibil să se creeze și mai multă distribuție a aerului utilizând viteza aeronavei, în care renunți la puterea de penetrare verticală pentru mai multă bandă laterală. Aceasta este aerodinamica și dinamica fluidelor care sunt cunoscute în mod obișnuit de inginerii aeronautici – aeronavele mai grele deplasează mai mult aer și distanta mai mare. Trebuie remarcat faptul că a treia generație  de drone stropitoare (Agras) asigură distribuția lichidului într-un mod mult diferit față de stropitoarele convenționale și majoritatea dronelor pulverizatoare. Cheia succesului este în profilul de flux de aer creat, care este folosit pentru a distribui picăturile în mod uniform și a le sufla lateral prin vegetație.

Stropitoarele convenționale folosesc pulverizarea la duză și suport de ventilator localizat (dacă sunt echipate astfel) – prin urmare modelul de pulverizare este întru-totul legat de duză. Dronele de a doua generație și cele obișnuite sunt predispuse la un flux de aer foarte neregulat, unde  se creează multe vortexuri opuse creează o distribuție neuniformă a pulverizării – în astfel de circumstanțe, numai duzele de sub fiecare motor pot crea o oarecare uniformitate, totuși lățimea de bandă a sa este imprevizibilă și neuniformă. Din acest motiv, banda lor este limitată și viteza este de obicei scăzută, dacă este exploatată corect. Spre deosebire de acestea, dronele DJI Agras sunt despre optimizarea fluxului de aer pentru a oferi un flux de aer controlat, previzibil, care distribuie picăturile soluțiilor împreună cu aerul – modul în care se mișcă aerul este modul în care vor călători picăturile, similar cu pulverizatoarele  cu „atomizator”. Prin urmare, amplasarea duzei este ajustată pentru a oferi o densitate/saturație corespunzătoare la pornirea fluxului de aer, ceea ce va duce la o saturație uniformă la sfârșitul fluxului de aer.

De ce Agrodron?

Operatorul trebuie să fie conștient de modul în care parametrii de zbor influențează fluxul de aer: zborul mai lent va crea o bandă mai îngustă, cu mai multă penetrare în jos, în timp ce un zbor foarte rapid, va întinde banda de lucru, dar va avea o putere de penetrare mai mică. Altitudinea mai mare va pune în pericol răspândirea laterală a fluxului de aer deoarece solul nu va împinge răspândirea în lateral. De asemenea, rețineți că picăturile fine nu cad pe sol prin gravitație, dar sunt transportate cu fluxul de aer, astfel încât răspândirea peste pământ este necesară pentru ca picăturile să pătrundă în vegetație. Experiența noastră locală cuplată cu know-how din Europa și America garantează o calitate superioară a aplicării produselor de tip ierbicid, fungicid, insecticid, desicant sau fertilizant.