fbpx

Pulverizarea cu drona la grâu,
porumb și floarea soarelui

Astăzi, veți fi convinși de utilitatea folosirii dronelor pulverizatoare. Mai jos găsiți prezentat câteva cazuri de aplicare a produselor chimice de întreținere a culturilor agricole așa ca porumbul, grâul sau floarea soarelui cu ajutorul dronei DJI Agras T. Noi, AgroDron avem cunoștințele necesare pentru a putea livra și replica  constant rezultatele prezentate în acest articol.

Pentru a ne contacta vă rugăm să sunați la 060669669 sau click pentru alte metode de contactact.

Stropirea Grâului cu Fungicid

Grâul este cel mai important pentru alimentația umană, deoarece este folosit ulterior pentru a face făină pentru pâine. Tratarea grâului în etapele sale de dezvoltare a fost posibilă până acum numai cu pulverizatoare de mare înălțime  care provocă de la sine
deteriorări în timpul funcționării. Acum, cu ajutorul dronelor, efectuăm tratamente mult mai eficient.

Scopul în acest caz a fost de a prelucra 50 de hectare de grâu cu preparat fungicid pentru a fi protejat de boli. 

Preparatele folosite în mix au fost Tebuconazol 125g/l și Protioconazol 125g/l – 1 l/ha și adjuvant 0.5l/ha.

pulverizare drona

Principalul beneficiu al aplicării dronelor este depunerea precisă, precum și tratarea fără a deteriora culturile. Posibilitatea de a trata grâul în condiții de sol umed și noroi este un mare avantaj. Timpul total necesar pentru tratament a fost de 5 ore, ceea ce este mult mai rapid decât în cazul utilajelor convenționale. De asemenea, pulverizarea fără deteriorarea culturilor este un alt beneficiu. Impactul pulverizării cu drona asupra distribuției picăturilor pe diferite straturi de grâu a fost destul de semnificativ. Testul a indicat că fluxul de aer descendent de sub elice mărește penetrarea picăturilor atunci când drona a fost utilizată pentru pulverizarea cu volum redus. Rata de acoperire a picăturilor pe baldachinul de grâu și uniformitatea distribuției a fost cea mai bună, comparativ cu metodele tradiționale. Raportul picăturilor pe stratul inferior față de cea de pe baldachin a fost de 45,6%, un rezultat net superior.

După tratamentul cu fungicid, nu există semne de boală fungică pe frunze sau orice altă parte a plantei. Concluzia principală este că utilizarea unui tratament adecvat cu grâu fungicid se poate face cu o cantitate mică de apă, aproximativ 15 l / ha

Pulverizarea porumbului cu PEsticid

În cazul de față, beneficiarul al 1000 de hectare de porumb a constatat că planta este afectată masiv de un atac al viermielui de porumb. În cadrul testării s-a depistat ca apoximativ 50-55% din porumb a fost afectat. Viermele a distrus plantele tineri și frunzele porumbului și situația se deteriora rapid. 

S-a decis aplicarea mai multor tipe de pesticid pentru a ajunge la rezultate optime. (Beta-cyfluthrin, Chlorpyrifos, Profenofos și Phoxim)

EFECTUL Pulverizării pesticidului cu dji Agras T

Testul înaintea pulverizării pesticidului a arătat că în medie erau 30 de viermi per 50 de plante. Numărul viermilor a scăzut la 6 viermi per 50 plante, ceea ce semnifică o rată de mortalitate a viermilor de 80%. Rezultatul s-a dovedit a fi foarte efectiv la tratarea cu pesticide.

Fertilizarea floarei soarelui cu bor

În acest caz, beneficiarul al 24 de hectare de floarea soarelui a depistat că planta este afectată masiv de o deficiență de bor. Agricultorului i-a fost imposibil să își folosească echipamentul de teren ca să intervină în câmpul de floarea soarelui deoarece plantele erau prea înalte și tehnica clasică ar fi cauzat o deterioarare prea mare.

S-a decis aplicarea de urgență cu drona DJI Agras T a fertilizantului de Bor 11%, un litru per hectar de cultură.

Efectul pulverizării fertilizatorului de bor

Rezultatul a fost vizibil în decurs de o săptămână, beneficiarul a constat că problema a fost rezolvată și zonele afectate au dispărut.

CREȘTEM PROFITUL AGRO-AFACERII TALE INSTANT. GARANTAT, SAU ÎNTOARCEM BANII!

Telefon: 060669669

Email: info@agrodron.md

Sau fă click aici!